Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Waregem Be-Part
van 30 oktober 2005 - 29 januari 2006

Hermann Maier Neustadt: Auf Die Bühne

De Duitse kunstenaar Hermann Maier Neustadt werkt de laatste vijftien jaar aan een oeuvre waarbij de persoonlijke ervaring van de bezoeker/gebruiker belangrijk is. Hij zoekt naar sociale, politieke, culturele en symbolische aspecten van gebouwen en sites. Neustadt neemt de plaats en het functionele onder de loep, keert terug in de tijd en vergelijkt de oorspronkelijke plannen met de definitieve uitwerking. Hij analyseert de architectuur vanuit een sculpturale reflex en peilt naar de impact van bouwheer, architect, ingenieur en eigenaar op het bouwplan.

In de tentoonstelling ‘Auf die Bühne' legt Hermann Maier Neustadt verborgen aspecten van de architectuur bloot. Hij presenteert het gebouw als persoonlijk spoor, spiegel en arena. De tentoonstelling combineert voornamelijk nieuwe werken (installaties, foto's en een video) met een aantal bestaande sculpturen.

Naast de tentoonstelling in BE-PART wordt er ook een werk van Neustadt in het Waregemse park Baron Casier geplaatst: de vijf meter hoge sculptuur 'Canscope IV' (2001), in staal en geel polyester. De bezoeker wordt uitgenodigd om in de sculptuur plaats te nemen en er te reflecteren.