Hermann Maier Neustadt

Auf Die Bühne

Hermann Maier Neustadt 1618217107
Waregem
30 okt. 2005 29 jan. 2006

De Duitse kunstenaar Hermann Maier Neustadt werkt de laatste vijftien jaar aan een oeuvre waarbij de persoonlijke ervaring van de bezoeker/gebruiker belangrijk is. Hij zoekt naar sociale, politieke, culturele en symbolische aspecten van gebouwen en sites. Neustadt neemt de plaats en het functionele onder de loep, keert terug in de tijd en vergelijkt de oorspronkelijke plannen met de definitieve uitwerking. Hij analyseert de architectuur vanuit een sculpturale reflex en peilt naar de impact van bouwheer, architect, ingenieur en eigenaar op het bouwplan.

In de tentoonstelling ‘Auf die Bühne' legt Hermann Maier Neustadt verborgen aspecten van de architectuur bloot. Hij presenteert het gebouw als persoonlijk spoor, spiegel en arena. De tentoonstelling combineert voornamelijk nieuwe werken (installaties, foto's en een video) met een aantal bestaande sculpturen.

Naast de tentoonstelling in BE-PART wordt er ook een werk van Neustadt in het Waregemse park Baron Casier geplaatst: de vijf meter hoge sculptuur 'Canscope IV' (2001), in staal en geel polyester. De bezoeker wordt uitgenodigd om in de sculptuur plaats te nemen en er te reflecteren.


Locatie

Be-Part Waregem Westerlaan
Westerlaan 17
8790 Waregem

Bereikbaarheid

1304673187 1618216920