Nick Hannes

New Capital

Nick Hannes, New Capital beeld affiche web
Waregem
16 mrt. 18 mei 2024

In de tentoonstelling New Capital zet fotograaf Nick Hannes (°1974, Antwerpen) nieuw ontworpen hoofdsteden in de kijker. Omwille van ecologische, demografische of strategische redenen hebben verschillende landen in het recente verleden besloten een gloednieuwe hoofdstad te bouwen. Fotograaf Nick Hannes onderzoekt in deze tentoonstelling de karakteristieken van zes New Capitals en hun sociale en ecologische implicaties. De foto’s getuigen van het uniformiserende effect van de globalisering en tonen ons dat de hedendaagse stad steeds meer een stad wordt van simulatie, ontdaan van haar lokale karakter en identiteit. 

New Capital werd bekroond met een World Press Photo Award in 2023. Delen uit dit project verschenen eerder in De Standaard en Newsweek Japan.

Locatie

Be-Part Waregem
Gemeenteplein 12
8790 Waregem

Bereikbaarheid

Tijdstip

Donderdag - zondag:
14u - 17u30

Open op Hemelvaartsdag (9 mei)

Prijs

Gratis

Hannes' foto's tonen het schrille contrast tussen de grijze wolkenkrabbers en de nietige mens die probeert te overleven in een betonnen jungle.
Knack Focus

Pers

De Morgen schreef een overzichtsverslag van de zes hoofdsteden die Nick Hannes bezocht. Lees het volledige artikel HIER.

De Standaard volgde Nick Hannes' reis op de voet. Op 9 maart publiceerden ze een laatste artikel over Sejong, de hoofdstad van Zuid-Korea. Lees het volledige artikel HIER.

De Tijd bracht ook verslag uit over de 'New Capitals'. Lees het volledige artikel HIER.

VRT tipte de tentoonstelling New Capital in hun overzicht van expo's in het voorjaar. Lees het volledige artikel HIER.

La Libre kwam langs in de expo en schreef een recensie erover. Lees het volledige artikel HIER.

Hoewel de beelden in een zeer gecontroleerde omgeving zijn genomen, laten ze toch duidelijk de buitensporigheid zien van deze onderneming die in 2016 op initiatief van president al-Sissi van start ging.
La Libre over NAC in Egypte

Zaalplan