Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Workshops bij de tentoonstelling 'Sunkissed by the moon' van Shirley Villavicencio Pizango

Waregem Be-Part

Praktische info

Datum: 23 oktober 2022 - 29 januari 2023
Tijdstip: 09u30 - 17u00
Locatie: Be-Part Waregem

Gemeenteplein 12
8790 Waregem

Shirley Villavicencio Pizango (°1988, Lima, Peru) groeide op in Lima en in een dorp in het Amazonewoud. In haar atelier in Gent schildert ze voornamelijk met acrylverf. De snelle droogtijd van de verf laat haar toe om heel spontaan te schilderen. Hierbij breekt ze met het conventionele perspectief en gebruikt ze levendige kleuren. De kunstenaar portretteert vaak zichzelf, maar ook haar vrienden en familieleden. De portretten zijn geen exacte voorstelling van haar modellen, maar eerder een persoonlijke interpretatie, waarin ze haar gedachten en gevoelens kwijt kan. Villavicencio Pizango heeft een sterke interesse voor het anders-zijn. Ze vermijdt de nadruk op de persoonlijke achtergrond van de geportretteerde te leggen en komt zo tot een vanzelfsprekende vorm van diversiteit. In de tentoonstelling in Be-Part toont ze schilderijen, tekeningen en keramische sculpturen.

In het gloednieuwe Be-Part Atelier gaan we samen aan de slag met diverse materialen. Al tekenend, schilderend en knippend verkennen we het werk van Shirley Villavicencio Pizango en denken we na over wat een portret ons kan vertellen over onze identiteit.

Wat doen we?

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We doen dit -samen met Mooss vzw- met actieve rondleidingen en workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar). Tijdens de rondleiding wordt er actief gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. De opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines, zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten,… Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Ruimte voor diversiteit

Zitten er kinderen met een visuele, fysieke of mentale beperking of anderstalige kinderen in de klas? Laat het ons weten! Wij passen de workshop met veel plezier aan op basis van de noden van de groep.

Info & reservatie
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

Leeftijd
Workshops: 4 – 6 jaar, 6 – 12 jaar
Masterclasses: 12 – 18 jaar

Data & tijdstip
Maandag – vrijdag, om 09.30 u. of 13.00 u. Andere momenten mogelijk op aanvraag.

Groepsgrootte
Max. 20 deelnemers.

Prijs
60 € all-in per groep.

Adres
Gemeenteplein 12, 8790 Waregem. Op wandelafstand van het station.