Workshops bij de tentoonstelling 'New Capital' van Nick Hannes

16 mrt. - 19 mei 2024
Nick Hannes New Capital NAC Egypte januari 2022

Locatie

Be-Part Waregem
Gemeenteplein 12
8790 Waregem

Bereikbaarheid

Tijdstip

maandag - vrijdag, aanvang om 9u30 - 13:00 (andere momenten mogelijk op aanvraag)
1 uur actieve rondleiding en 1 uur workshop

Prijs

€60 per groep uit de lagere of middelbare school

Van 16 maart tot 19 mei strijkt Nick Hannes in Be-Part Waregem neer met zijn meest recente werk New Capital. Deze Antwerpse fotograaf laat zijn licht schijnen op nieuw ontworpen hoofdsteden.

Voor de educatieve workshops slaat Be-Part, Platform voor actuele kunst, de handen in elkaar met ervaren kunst-educatieve begeleider Mooss om jouw leerlingen goesting te geven in kunst.

Omwille van ecologische, demografische of strategische redenen hebben verschillende Aziatische en Afrikaanse landen besloten een nieuwe hoofdstad te bouwen. Ze starten hun ontwerp daarbij van nul. Geen historische gebouwen, geen eeuwenlange ontwikkelingen die mee het uitzicht bepalen, maar een wit blad. Zo werkt Egypte bijvoorbeeld aan een hoofdstad op 60 km van Caïro, naar het model van Dubaï. En kunnen inwoners van Indonesië in 2032 verhuizen naar Nusantana. Deze duurzame Smart City neemt de rol als hoofdstad over van Jakarta, dat geteisterd wordt door toenemende overstromingen, overbevolking, files en luchtvervuiling.

Met zijn foto’s over dit interessante onderwerp sleepte hij alvast een World Press Photo Award in de wacht en verscheen in De Standaard en Newsweek Japan. En jij kan ze met jouw klas ontdekken in Waregem. Zoals steeds voorziet Mooss een begeleide rondleiding, deze keer vergezeld van een workshop over fotografie en audiovisuele kunsten.

Begeleide rondleiding en workshop

Tijdens de rondleiding kijken we grondig naar de foto’s. Wat vertellen de beelden? Wat is de achterliggende boodschap? Hoe brengt de fotograaf de mensen en de architectuur in beeld? We onderzoeken standpunt, uitsnijding, het licht en de compositie. Zo leren de leerlingen kritisch kijken naar de beelden die ons dagelijks omringen.

In de workshop experimenteren de leerlingen op een laagdrempelige en plezierige manier zelf met fotografie. We doen verschillende opdrachten rond fotografie- en architectuur en zetten zo in op de mediawijsheid van jouw klas.


Leeftijd

Kleuterschool, lagere school of middelbare school

Groepsgrootte

Max. 20 deelnemers. Grotere groepen worden in 2 opgesplitst.

INFO & RESERVATIE
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Geef je e-mailadres door aan Hendrik (atelier@be-part.be) en krijg maximaal 4 keer per jaar de nieuwste informatie over dit aanbod.