Vernissage New Capital - Nick Hannes

16 mrt. 2024
Nick Hannes, New Capital beeld affiche web

Tijdstip

Van 14u30 tot 17u

Prijs

Gratis

Tickets

In de tentoonstelling New Capital zet fotograaf Nick Hannes (°1974, Antwerpen) nieuw ontworpen hoofdsteden in de kijker. Omwille van ecologische, demografische of strategische redenen hebben verschillende landen in het recente verleden besloten een gloednieuwe hoofdstad te bouwen. Fotograaf Nick Hannes onderzoekt in deze tentoonstelling de karakteristieken van zes New Capitals en hun sociale en ecologische implicaties. De foto’s getuigen van het uniformiserende effect van de globalisering en tonen ons dat de hedendaagse stad steeds meer een stad wordt van simulatie, ontdaan van haar lokale karakter en identiteit.

New Capital werd bekroond met een World Press Photo Award in 2023. Delen uit dit project verschenen eerder in De Standaard en Newsweek Japan.

Bij deze gelegenheid wordt ook het boek Nick Hannes, New Capital (hardback, 208 pagina’s, 28 x 23 cm, uitgeverij Lannoo, 45 euro) voorgesteld.

TIP: De buren van CC De Schakel zullen op hetzelfde moment ook de tentoonstelling White Noise 2 van Line Boogaerts openen.