Instroom Academy X Pirate Pavilion

16 sep. 2023
Rubenshuis x Instroom Academy, 2023, tekening Patrick Pleutin

Locatie

Park Baron Casier (Waregem)
Stationsstraat 34
8790 Waregem

Bereikbaarheid

Tijdstip

Van 18:00 - 22:00

Prijs

Gratis evenement

S'inscrire

Volkskeuken / Volksfeest met Seppe Nobels
Live tekeningen door Patrick Pleutin
16 september

Wij zijn Instroom Academy. Een restaurant, maar niet zomaar een restaurant. De mensen die hier werken lieten vaak alles achter in hun thuisland. Ze zijn op de vlucht voor geweld of zoeken naar een beter bestaan zonder honger en armoede. Vaak zijn herinneringen het enige wat ze nog bezitten. Voor heel wat van onze cursisten is dat de smaak van thuis in de vorm van recepten die ze meekregen van hun ouders en grootouders

Deze mensen staan te popelen om, net als u en ik, hun dromen waar te maken. Bij ons schreeuwt de horeca om goed opgeleide vakmensen. Bij Instroom Academy combineren we dromen en praktijk. We vertrekken vanuit de traditionele techniek met respect voor de originele bereiding maar zoeken samen met onze cursisten naar iets nieuws. Heel wat van onze cursisten komen van rond de evenaar en zijn niet vertrouwd met ‘seizoenen’. Bij Instroom Academy werken we alleen met seizoensproducten van lokale boeren, maar gebruiken we wereldse technieken om ze te bereiden in verrassende combinaties. Zo wordt elk gerecht een ode aan het land en de cultuur van de cursist die ze meebracht.

Alle bereidingen tijdens dit volksfeest zijn telkens ontstaan vanuit gevoelens, gesprekken en de verbinding tussen de cursisten van Instroom Academy en Seppe Nobels alsook door de steun van de beeldende kunstenaars in het Instroom Art team. Het werd een zoektocht naar vurige of mooie en warme herinneringen uit het thuisland met respect voor de lokale terroir en het ritme van moeder natuur. We maken samen van het Pirate Pavilion die dag een warme thuis. Welkom!

Instroom academy 16 09c
Instroom Academy x Rubenshuis, 2023, foto: Nico Dockx