Vernissage Pirate Pavilion

26 aug. 2023
Dan Perjovschi 20230702 164530

Locatie

Park Baron Casier (Waregem)
Stationsstraat 34
8790 Waregem

Bereikbaarheid

Tijdstip

Vanaf 15:00

Inschrijven voor de vernissage

Dan Perjovschi en George Roşu, Black & Pink
26 augustus

Met een groot enthousiasme nodigen wij iedereen uit op de vernissage van het Pirate Pavilion op zaterdag 26 augustus.

Op de canvassen van Claessens Canvas zullen nieuwe werken van de Roemeense kunstenaars Dan Perjovschi en George Roşu pronken. Op vraag van ontwerper en programmamaker Nico Dockx zal Dan Perjovschi vooraf al een aantal canvassen beschilderen. Tijdens de vernissage kan je George Roşu live aan het werk zien in het prachtige park!

Roemeense kunstenaars geven maatschappijkritiek op cartooneske wijze

Mijn praktijk versmelt het lokale met het globale, het heden met de toekomst. Mijn werk is meer tijdsgebonden dan gebonden aan een specifieke locatie. Ik schets zo, in zwart met wit, een zeer kleurrijk, genuanceerd sociaal en politiek landschap. Hoe meer verfijnd de samenleving is waarin ik me bevind, hoe ruwer de tekeningen worden. Wanneer ik aan het tekenen ben voel ik me gelukkig.
Dan Perjovschi

Met eenvoudige tekenmaterialen geeft Dan Perjovschi commentaar op een breed gala aan politieke, economische en artistieke onderwerpen. Zijn blik op de wereld is beïnvloed door zijn woonplaats in Boecharest en Sibiu (Roemenië), tegelijk is zijn werk doorspekt met alle tegenstellingen, wijsheden en absurditeiten die de globale informatiesystemen te bieden hebben. Uit zijn werk spreekt een scherp en soms snijdend gevoel voor humor, waarmee hij het menselijke gedrag en onze kwetsbaarheid blootlegt. De architecturale ruimtes die hij inpalmt bepalen de uitkomst van zijn installaties. De beelden en geluiden die hem omringen, alsook de actuele gebeurtenissen en de lokale roddels die hij opvangt, beïnvloeden de onderwerpen van zijn tekeningen. Samen vormen deze zowel een visueel dagboek, als een soort microkosmos, die weergeeft wat er op dat moment in en rond de tentoonstelling, de stad en de wereld gebeurt.

Dan Perjovschi (°1961, Sibiu, Roemenië) had onder meer solotentoonstellingen in het Ludwig Museum, Aken (2021); A4 Art Foundation, Kaapstad (2019); Kunsthalle Hamburg (2016); Magasin, Grenoble (2015). Hij nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen, waaronder Documenta 15, Kassel (2022).

 • DP 20230702 164546
  Dan Perjovschi
 • Dan Perjovschi 20230702 164530
  Dan Perjovschi
We delen veel dingen. Beiden gebruiken we tekenkunst als een populair en intellectueel middel om commentaar te geven, als wapen en verdedigingsmechanisme. We becommentariëren – soms genadeloos – de context waarin we ons bevinden. We zijn kritisch. We maken gebruik van tekst en cartooneske tekeningen. We zijn voortdurend aanwezig.
Dan Perjovschi

De naam George Roşu (°1982, Roemenië) laat zich in bijna elke taal vertalen naar ‘George Rood’. In zijn werk combineert hij tekeningen met tekst. Hij laat zich hierbij inspireren door zijn omgeving, om zo een persoonlijke kijk en commentaar te bieden op sociale en politieke gebeurtenissen.

 • Pink flags waregem
  George Roşu
 • Steaguri bigger stick
  George Roşu
Er zijn overal om ons heen veel rode vlaggen, dus ik besloot om roze te gebruiken als een kleur om de negatieve dingen te neutraliseren. Eigenlijk zou ik grijs moeten gebruiken, omdat de dingen niet altijd zwart of wit zijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar roze. Veel kleuren zijn vandaag zo gepolitiseerd, maar roze is dat nog niet. De reeks gaat over grenzen, landen, geografie en de oorlogen die zich ontvouwen rond deze begrippen.
George Roşu over 'The Pink Flags Series', 2023