Workshops bij het 'Pirate Pavilion' van Nico Dockx en VOET Architectuur

26 aug. - 30 sep. 2023
VOET schets PIRATE PAVILION DOCKX voorweb

Locatie

Park Baron Casier (Waregem)
Stationsstraat 34
8790 Waregem

Bereikbaarheid

Tijdstip

maandag - vrijdag, aanvang om 9u30 - 13:00 (andere momenten mogelijk op aanvraag)
1 uur actieve rondleiding en 1 uur workshop

Prijs

€60 per groep uit de lagere of middelbare school

Voor de educatieve workshops slaat Be-Part, Platform voor actuele kunst, de handen in elkaar met ervaren kunst-educatieve begeleider Mooss om jouw leerlingen goesting te geven in kunst.

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. Tijdens de rondleiding wordt er actief gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Pirate Pavilion - Nico Dockx, Voet Architectuur en Studio Zuidervaart

Voor het paviljoen in Park Baron Casier lieten Dockx en Voet zich inspireren door een spinnenwebstructuur: de buizenconstructie van 10 op 13 meter beweegt als een levend organisme mee met mens en natuur. Hierop komen 18 doeken die beschilderd worden door verschillende gasten. Na een kennismaking met het architecturale piratenpaviljoen gaan de leerlingen zelf aan de slag via een gelijkaardig werkproces.

Leeftijd

Kleuterschool, lagere school of middelbare school

Groepsgrootte

Max. 20 deelnemers. Grotere groepen worden in 2 opgesplitst

INFO & RESERVATIE
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Geef je e-mailadres door aan Hendrik (atelier@be-part.be) en krijg maximaal 3 keer per jaar de nieuwste informatie over dit aanbod.