Waregem Tekent bij 'Panta Rhei, Spiegelrei'

06 mei 2023
Ria Verhaeghe Provisoria 1992 heden installatie met zes tafels met daarop een selectie van de Provisoria mixed media variabele afmetingen courtesy de kunstenaar foto Joselito Verschaeve 1

Op zaterdag 6 mei (14.00u. tot 18.00u.) is Waregem even de tekenhoofdstad van België. Curator van dit gratis tekenfestival is Waregems illustrator Flore Deman die een boeiend programma samenstelde op verschillende locaties in de stad.

Ook in Be-Part kan je de hele namiddag deelnemen aan workshops. Onze workshops sluiten aan bij onze huidige tentoonstelling Panta Rhei, Spiegelrei. Voor de tentoonstelling Panta Rhei, Spiegelrei vertrekt Ria Verhaeghe van het thema van het water in een voortdurende staat van verandering. Ze combineert haar tekeningen, foto’s en sculpturen met een reeks uit haar Provisoria, een verzameling geordende en gecatalogiseerde krantenfoto’s. De reeks is in zijn geheel te beschouwen als een manier om vat te krijgen op de wereld.

Ontdek ons aanbod voor Waregem Tekent:

Ria's grote krantencollage

Van 15:00 - 18:00

Samen werken we aan een grote raamcollage met krantenfoto's. We experimenteren met tekenmaterialen en leven ons helemaal uit met vorm en kleur.

Geknipt familieverhaal

Van 14:00 - 18:00

Net als kunstenaar Ria Verhaeghe maken we een kunstwerk uit krantenfoto's. Die foto's ordenen we tot een boekje dat het unieke verhaal van jullie familie vertelt.

Ria Verhaeghe Provisoria 1992 heden installatie met zes tafels met daarop een selectie van de Provisoria mixed media variabele afmetingen courtesy de kunstenaar foto Joselito Verschaeve
Ria Verhaeghe: Provisoria