Vierjaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie West-Vlaanderen

Provinciale prijs
Waregem
19 dec. 2014 01 mrt. 2015

De winnaars van de Vierjaarlijkse Prijs voor Beeldende Kunst van de Provincie West-Vlaanderen 2014 zijn bekend: laureaat ter waarde van 5.000 EUR en de zilveren ereplaket werd toegekend aan Lisa Spilliaert (°1990, Tokyo), twee premies ter waarde van 3.750 EUR en de bronzen ereplaket werden toegekend aan: Joachim Coucke (°1983, Kortrijk) en Valentijn Goethals (°1987, Torhout). In totaal dienden 203 kunstenaars een dossier in. De jury was samengesteld uit Robert Devriendt (kunstschilder, Brugge), Kathrin Ginsberg (cbk Zeeland), Stella Lohaus (Stella Lohaus Gallery, Antwerpen) en Rolf Quaghebeur (Argos, Brussel).

Er werd een tentoonstelling samengesteld met het werk van de bekroonde deelnemers in Be-Part. Deze tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 1 maart 2015.

Naar aanleiding van de prijs kregen de drie kunstenaars ook de kans om een nieuwe publicatie te maken.
Time and Tide, uitgegeven door Posture Editions, is de eerste publicatie van Lisa Spilliaert.
Ook Joachim Coucke stelt zijn allereerste monografie voor; Unforced Errors In The Desert wordt uitgegeven door Mer. Paper Kunsthalle. Valentijn Goethals is met So Many Dark Gifts niet aan zijn proefstuk toe. Hij werkte samen met uitgeverij Art Paper Editions voor deze publicatie.

De publicaties zijn verkrijgbaar in Be-Part.

Locatie

Be-Part Waregem Westerlaan
Westerlaan 17
8790 Waregem

Bereikbaarheid