Marcel Van Eeden

N 50 51 40.9, E 3 24 1.3

Marcel van eeden
Waregem
21 sep. 27 okt. 2013

Van Eeden werkt al meer dan twintig jaar aan een continu uitdijend oeuvre van tekeningen en schilderijen die zijn gebaseerd op foto's genomen voor zijn geboortejaar. Een groot deel van zijn werk bestaat uit beeldverhalen waarin Van Eeden historische feiten vermengt met fictie. Dezelfde personages keren vaak terug in wisselende omstandigheden. De beeldverhalen zijn daardoor zowel op zichzelf te 'lezen' als als onderdeel van zijn totale oeuvre. Doordat Marcel van Eeden bij elke nieuwe serie tekeningen vooraf grondig veldwerk verricht, is voor de kijker niet duidelijk waar de feiten ophouden en waar de fictie begint.

Voor Be-Part werkte Marcel van Eeden een solotentoonstelling uit met oud en nieuw werk. Het vertrekpunt voor de nieuwe werken is een gebeurtenis in Waregem in 1918 waarbij 14 personen (waaronder 13 kinderen) het leven lieten.

N 50 51 40.9, E 3 24 1.3 was een reizende tentoonstelling met start in Be-Part. Daarna trok de show naar de Neue Galerie in Gladbeck (Duitsland). In 2014 ging Van Eeden naar het Tel Aviv Museum of Art (Israël), met als laatste stop het Haags Gemeentemuseum.

Locatie

Be-Part Waregem Westerlaan
Westerlaan 17
8790 Waregem

Bereikbaarheid