Be-Part zoekt vrijwilligers

Een hart voor kunst en zin om een handje te helpen? Word vrijwilliger bij Be-Part!

Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Waregem Be-Part

Nari Ward, Mount Eden LiquorsouL, 2017. Privécollectie, courtesy of Lehmann Maupin. Foto: Tom Callemin

van 19 september 2021 - 28 november 2021

Frequently the woods are pink

Hedendaagse kunstcollecties in Zuid-West-Vlaanderen

Het is een veelgehoorde uitspraak dat België het land is met de meeste verzamelaars van hedendaagse kunst per vierkante kilometer. Een opmerkelijk aantal van die verzamelaars woont in West-Vlaanderen. Op vraag van het stadsbestuur Waregem organiseert Be-Part een tentoonstelling met private bruiklenen uit de regio Kortrijk en Waregem. Het betreft verzamelaars hedendaagse beeldende kunst die in de regio wonen of werkzaam zijn. Deze tentoonstelling biedt de bezoeker een unieke kans om een blik te werpen op deze buitengewone collecties. Zo’n zestig werken uit de periode 1970–2020 worden voor het voetlicht gebracht aan de hand van drie thema’s: de actuele condition humaine, meer bepaald alle botsende en verwarrende tegenstrijdigheden in onszelf en de wereld om ons heen, het voortschrijden van de ongrijpbare tijd en het verlangen naar alles wat vergeten is, en tot slot de spanning tussen natuur en cultuur in onze postindustriële wereld.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken, reserveren is dus niet nodig. Wens je de tentoonstelling te bezoeken onder begeleiding van een gids? Neem dan contact op met ons via info@be-part.be

Rotary Club Waregem biedt u de mogelijkheid om deze tentoonstelling op een exclusieve manier te ontdekken met uw bedrijf, familie of club. Wie hier interesse in heeft kan contact opnemen via jv@advosolutions.be en kan vrijblijvend een gepersonaliseerd voorstel aanvragen. De Rotary Club Waregem ondersteunt hiermee VZW Ligo, Centra voor Basiseducatie. Meer informatie over VZW Ligo kan u vinden via www.ligo.be.

Deze tentoonstelling is gesponsord door Delen Private Bank.

Ontwerp: Tim Bisschop

Ugo Rondinone, Nude, 2011, UR 075, Collectie KUKO.

Tracey Emin, It Doesn't Matter My Friend, It Does Not Matter, To Cry Is Beautiful, 2004, privécollectie.