Vernissage I'm Lost In A Forest - Gideon Kiefer

07 Oct 2023
Gideon Kiefer Filip oil permanent marker and pencil on canvas 200 x 200 cm 14 VI 2023 5452 AD

Location

Paardenstallen
 (Kortrijk)
Korte Kapucijnenstraat
8500 Kortrijk

Accessibility

Time

DON, VRIJ, ZAT: 14:00 - 18:00
ZON: 11:00 - 18:00
GESLOTEN 24.12 & 30.12

Price

gratis

Inschrijven

Gideon Kiefer neemt je in de Kortrijkse Paardenstallen mee naar de Neerpeltse bossen van zijn jeugd. Jeugdherinneringen, dromen en de onbetrouwbaarheid van ons eigen geheugen staan hierbij centraal.

Gideon Kiefer Filip oil permanent marker and pencil on canvas 200 x 200 cm 14 VI 2023 5452 AD

Be-Part nodigt je uit voor de vernissage van I'm Lost In A Forest. Een fascinatie voor (jeugd)herinneringen, dromen en de vraag hoe we nu moeten omgaan met de onbetrouwbaarheid van ons eigen geheugen, vormt de rode draad in het schilder- en tekenkundig oeuvre van Belgisch kunstenaar Gideon Kiefer (°1970). Op een tweede niveau leest Kiefers werk eerder maatschappijkritisch. In de gelaagdheid van zijn werken toont de kunstenaar een apocalyptische sfeer die gekoppeld is aan de toenemende klimaatcrisis. Landschappen die gevangen zitten onder een stolp of zorgvuldig geplaatst worden in een monumentale architecturale structuur, bomen die kaal gestript zijn tot broze takken, ... Het zijn slechts enkele van de vele metaforen die dit onheil verbeelden. In de Paardenstallen neemt Kiefer de bezoeker letterlijk mee naar de Neerpeltse bossen van zijn jeugd.

Toelichting bij de tentoonstelling wordt gegeven door Patrick Ronse, coördinator van Be-Part. De officiële opening wordt ingeleid door Axel Ronse, schepen van cultuur. Er zal dan ook een receptie plaatsvinden.

Gelieve voor 6 oktober uw aanwezigheid bij de vernissage te bevestigen via https://bit.ly/gideonkiefer. De expo is gratis.