The Morning News

1304042194
Waregem
07 Mar 20 Jun 2010

De tentoonstelling The Morning News poogt het gevoel over te brengen dat veroorzaakt wordt door de onzekere economie en de toestand in de wereld. Op een doordachte manier confronteert ze ons met informatie die de gemiddelde cultuurconsument het gevoel geeft dat het evenwicht in de wereld zoek is. Maar het is geen tentoonstelling die expliciet over de economische crisis gaat; wel over een maatschappij die in de greep is van communicatie, een maatschappij waarin we om het uur nieuws horen dat de sfeer van het dagelijks leven bepaalt en ons van een dagelijkse portie negativiteit voorziet. Meer dan ooit, en steeds sneller, worden we blootgesteld aan informatie uit diverse – betrouwbare, partijdige of objectieve – bronnen. We kunnen zelf zoveel of zo weinig te weten komen als we zelf willen. Maar door de radio, de computer of de televisie aan te zetten stellen we ons onmiddellijk bloot aan de invloed en het effect van de actualiteit en hoe die door de lens van de media wordt vervormd.

The Morning News confronteert werken uit de verzameling van het FRAC Nord-Pas de Calais met werken van aankomende kunstenaars uit Londen, New York en Californië. De tentoonstelling combineert werken uit de voorbije dertig jaar. Zo komt er een overzicht tot stand van het eerder genoemde gevoel van onzekerheid.

De expositie presenteert werken van: Anne Collier (USA), Brian Clifton (USA), Hanne Darboven (D), Masashi Echigo (JP), Jef Geys (B), On Kawara (JP), Elizabeth McAlpine (UK), Matt Mullican (USA), Bruce Nauman (USA), Cady Noland (USA), Tony Oursler (USA), Philippe Parreno (F), Laurie Parsons (USA), Raymond Pettibon (USA), Sean Raspet (USA), Gerhard Richter (D) en Will Rogan (USA).

Curatoren: Lumi Tan en Patrick Ronse.
In samenwerking met FRAC Nord - Pas de Calais en H + F Curatorial Grant.

Location

Be-Part Waregem Westerlaan
Westerlaan 17
8790 Waregem

Accessibility