Stief DeSmet: Paradise, Prototypes & Other Deconstructions

1550481562365991873
Waregem
24 Feb 02 Jun 2019

De tentoonstelling Paradise, Prototypes & Other Deconstructions toont nieuw werk van kunstenaar Stief DeSmet (°1973, Deinze). DeSmet richt zich in zijn oeuvre op de breuklijn tussen natuur en cultuur. Als vertrekpunt recupereert de kunstenaar dikwijls iconische beelden uit ons collectief geheugen, zoals de typische Vlaamse voortuinsculpturen, vanitasschilderijen en jachttaferelen van oude meesters. Deze combineert hij met zowel botanische elementen die hij in zijn nabije omgeving aantreft als met industrieel gefabriceerde bouwmaterialen. Vervolgens herschikt hij deze onder de vorm van schilderijen, zeefdrukken, bronzen en betonnen sculpturen of performances.

Voor deze tentoonstelling koppelt hij zijn suggestieve, persoonlijke beeldtaal aan de rationaliteit van diverse bouwelementen, die hij zo als het ware van een poëtische lading voorziet en waarbij hij de toeschouwer met een gevoel van Unheimlichkeit confronteert. Aldus verbindt hij zijn oeuvre met de dwingende architectuur van Be-Part.

Aan de tentoonstelling wordt een publicatie gekoppeld met fotografie door Tom Callemin. Deze publicatie zal worden uitgegeven door Art Paper Editions en zal ook een tekst omvatten van Christophe Vekeman. 

Location

Be-Part Waregem Westerlaan
Westerlaan 17
8790 Waregem

Accessibility