Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Workshops bij tentoonstelling Ruben Bellinkx: BLACK SUN

Kortrijk Paardenstallen

Praktische info

Datum: 19 maart 2022 - 05 juni 2022
Tijdstip: 09u00 - 17u00
Locatie: Paardenstallen Kortrijk

Paardenstallen
Korte Kapucijnenstraat z/n
8500 Kortrijk

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren op een heel bijzondere manier. We doen dit - samen met Mooss vzw - a.d.h.v. actieve rondleidingen en workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar). Tijdens de workshops wordt er actief en creatief gewerkt rond het proces en de taal van de kunstenaar in kwestie.

In zijn tekeningen, films, performances en installaties schept Ruben Bellinkx telkens een mogelijkheid tot ontmoetingen tussen totaal verschillende elementen. O.a. het performance Stasis bestaat uit een groep mannen die een tafel in hun mond klemmen, waarop weer andere mannen staan die een tafel in hun mond houden, die op hun beurt ook weer mannen met tafels dragen. De piramidevormige constellatie heeft iets weg van een mysterieuze ceremonie. Het is een stille en bewegingsloze performance die toch heel wat mensen kan samenbrengen en een mogelijkheid biedt op reflectie. Op het eerste zicht lijkt dit een onmogelijke opgave, maar toch lukt het hen keer op keer, dit door communicatie en oefening. In de workshop gaan we hierop verder. We bouwen constructies met bamboe en elastieken. De focus ligt op samenwerking en uitwisseling/communicatie. We hebben elkaar nodig om tot een resultaat te komen. Plezier verzekerd!

Ruimte voor diversiteit
Zitten er kinderen met een visuele, fysieke of mentale beperking of anderstalige kinderen in de klas? Laat het ons weten! Wij passen de workshop met veel plezier aan op basis van de noden van de groep.


Covid-Maatregelen

We treffen de nodige maatregelen om de workshops veilig te laten verlopen. We houden ons aan het toegelaten aantal bezoekers. We vragen alle bezoekers om een mondmasker te dragen bij het bezoek en voorzien genoeg ontsmettingsmiddel voor zowel de handen als de contactoppervlakken. De veiligheidsmaatregelen worden duidelijk aangegeven voor alle bezoekers. De atelierruimte, de tentoonstellingsruimtes en de toiletten worden op regelmatige basis gepoetst. Het werkmateriaal wordt na elke workshop ontsmet of vervangen.

Info en reservatie

Hendrik Veuchelen
Inschrijven via: atelier@be-part.be
016 65 94 65

Leeftijd

Workshops: 4 â 6 jaar, 6 â 12 jaar
Masterclasses: 12 â 18 jaar

Data & tijdstip
19 maart 2022 - 5 juni 2022
maandag - vrijdag, tijdstip verder af te spreken

Groepsgrootte
Max. 20 deelnemers. De groep kan indien nodig opgesplitst worden en de twee groepen kunnen tegelijkertijd een workshop volgen.

Prijs
60 €‚ all-in per groep. Dankzij de steun van de stad Kortrijk.

Adres
Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk

Op wandelafstand van het station.