Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Workshop bij de tentoonstelling 'Panta Rhei, Spiegelrei'

Waregem Be-Part

Praktische info

Datum: 25 februari 2023 - 30 april 2023
Tijdstip: 09u30 - 17u00
Locatie: Be-Part Waregem

Gemeenteplein 12
8790 Waregem

In het voorjaar van 2020 plaatste Ria Verhaeghe (Roeselare, 1950) elke dag een foto van de waterspiegel van de Spiegelrei in Brugge op sociale media. Ze nam die foto vanuit het raam van haar atelier, tweehoog in een patriciërswoning in het hartje van de stad. De stroom van het water in combinatie met de wind en het licht leverde een oneindige variatie aan beelden op, die ze telkens weer opnieuw vastlegde. De kunstenaar richtte haar blik op de periferie en maakte die tot het centrum van haar werk.

Ria Verhaeghe ontwikkelt dit thema verder door haar tekeningen, foto’s en sculpturen te combineren met een reeks uit haar Provisoria, een verzameling geordende en gecatalogiseerde krantenfoto’s die ze ruim dertig jaar geleden begon aan te leggen. Vandaag maakt deze persoonlijke (analoge en digitale) beeldbank de kern van haar beeldend werk uit. Het geheel omvat zo’n 60.000 foto’s en is volgens eigen principes van de kunstenaar gebundeld in een matrix van groepen, trefwoorden en kleuren. De Provisoria is te beschouwen als een manier om vat te krijgen op de wereld.

Wat doen we?

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We doen dit -samen met Mooss vzw- met actieve rondleidingen en workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar). Tijdens de rondleiding wordt er actief gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. De opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines, zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten,… Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Ruimte voor diversiteit

Zitten er kinderen met een visuele, fysieke of mentale beperking of anderstalige kinderen in de klas? Laat het ons weten! Wij passen de workshop met veel plezier aan op basis van de noden van de groep.

Info & reservatie
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

Leeftijd
Workshops: 4 – 6 jaar, 6 – 12 jaar
Masterclasses: 12 – 18 jaar

Data & tijdstip
Maandag – vrijdag, om 09.30 u. of 13.00 u. Andere momenten mogelijk op aanvraag.

Groepsgrootte
Max. 20 deelnemers.

Prijs
60 € all-in per groep.

Adres
Gemeenteplein 12, 8790 Waregem. Op wandelafstand van het station.