Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Workshop bij de tentoonstelling 'An apple can't be tired' van Pieter Jennes

Kortrijk Be-Part

Praktische info

Datum: 15 januari 2023 - 12 maart 2023
Tijdstip: 09u30 - 17u00
Locatie: Be-Part Kortrijk

Gemeenteplein 12
8790 Waregem

Pieter Jennes (°1990, Mortsel, woont en werkt in Antwerpen) toont in Be-Part Kortrijk een reeks recente schilderijen die voor het eerst het atelier verlaten. De reeks is losweg gebaseerd op de Bulldozer exhibition, een tentoonstelling die op 15 september 1974 plaatsvond in een park in Moskou, met werk van non-conformistische, ondergronds werkende kunstenaars. Zij werden echter als vijanden van het systeem beschouwd en de tentoonstelling werd door een grote politiemacht, verkleed als groenarbeiders, beëindigd met behulp van bulldozers en waterkanonnen.

Naast een twintigtal schilderijen bevat deze tentoonstelling ook tien tekeningen en een ruimtelijke installatie in textiel, die Pieter Jennes in opdracht van Be-Part Kortrijk realiseerde. De kunstenaar wordt vertegenwoordigd door Gallery Sofie Van de Velde uit Antwerpen en Nino Mier Gallery uit Los Angeles.

Wat doen we?

In Be-Part Atelier worden actuele kunst en ideeën van kunstenaars omgezet naar de leefwereld en interesse van kinderen en jongeren. We doen dit -samen met Mooss vzw- met actieve rondleidingen en workshops voor kleuters (4 – 6 jaar), basisonderwijs (6 – 12 jaar) en secundair onderwijs (12 – 18 jaar). Tijdens de rondleiding wordt er actief gekeken, gefilosofeerd, bewogen en geluisterd. Via gerichte opdrachten leren kinderen en jongeren op een actieve manier naar kunst kijken. De opdrachten vertrekken vanuit verschillende disciplines, zoals beweging, muziek, theater, audiovisuele kunsten,… Vervolgens verkennen we via een gelijkaardig werkproces de taal van de kunstenaar in kwestie.

Ruimte voor diversiteit

Zitten er kinderen met een visuele, fysieke of mentale beperking of anderstalige kinderen in de klas? Laat het ons weten! Wij passen de workshop met veel plezier aan op basis van de noden van de groep.

Info & reservatie
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

Leeftijd
Workshops: 4 – 6 jaar, 6 – 12 jaar
Masterclasses: 12 – 18 jaar

Data & tijdstip
Maandag – vrijdag, om 09.30 u. of 13.00 u. Andere momenten mogelijk op aanvraag.

Groepsgrootte
Max. 20 deelnemers.

Prijs
60 € all-in per groep.

Adres
Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk. Op wandelafstand van het station.