Workshops bij de tentoonstelling 'Dans la chambre à murmures' van Arpaïs Du Bois

21 sep. - 15 dec. 2024
IMG 0003 removebg

Locatie

Be-Part Waregem
Gemeenteplein 12
8790 Waregem

Bereikbaarheid

Tijdstip

maandag - vrijdag, aanvang om 9u30 - 13:00 (andere momenten mogelijk op aanvraag)
1 uur actieve rondleiding en 1 uur workshop

Prijs

€60 per groep uit de lagere of middelbare school

Van 21 september tot 15 december kan je met je klas een workshop volgen rond het werk van Arpaïs Du Bois (°1973, Gent). Haar dagelijkse ideeën en inzichten schetst ze in tientallen schriftjes, die een hoofdrol spelen in haar werk. De tekeningen ontstaan snel en spontaan en vermengen zich tot een geheel met (Franse) woorden en zinnen. Af en toe krijgt een schets een verlengde in een (groter) werk, los van het schetsboek.

De tentoonstelling ‘Dans la chambre à murmures’ (in de fluisterkamer), zal bestaan uit 80 tekeningen uit de schetsboeken en 12 grote werken die een ruimtelijke opstelling zullen krijgen. Zoals de titel al doet vermoeden mogen bezoekers zich ook aan een of meerdere geluidswerken verwachten.

Begeleide rondleiding en workshop

Tijdens de rondleiding onderzoeken we wat Du Bois ons vertelt in haar abstracte tekeningen. Hoe past de tekst erbij? Was ze die dag boos, verontwaardigd of geërgerd? Hoe zie je dat in kleur en vorm?

In de workshop bedenken we zelf een dagboekpagina. We experimenteren met verschillende tekenmaterialen: houtskool, (kleur)potlood, verf, bister, krijt, pastel,...Wordt het druk en schilderachtig of ijl en grafisch? Hop, we bedenken een woord erbij en verzinnen het geluid dat hierbij past. Zo wordt de workshop multidisciplinair: abstracte beelden met woorden en geluid. Hoor je al het spannende gefluister in deze bijzondere kamer van Be-Part?


Leeftijd

Kleuterschool, lagere school of middelbare school

Groepsgrootte

Max. 20 deelnemers. Grotere groepen worden in 2 opgesplitst.

INFO & RESERVATIE
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Geef je e-mailadres door aan Hendrik (atelier@be-part.be) en krijg maximaal 4 keer per jaar de nieuwste informatie over dit aanbod.