Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Waregem Park Baron Casier

Pirate Pavilion, Nico Dockx, VOET Architectuur en Dirk Jaspaert, 2023.
Productie: Studio Zuidervaart

van 26 augustus 2023 - 30 september 2023

Oproep Pirate Pavilion

Datum: 26 augustus 2023 - 30 september 2023
Tijdstip: 08u - 22u
Locatie:

Park Baron Casier
Stationsstraat 34
Waregem

Inschrijven: schrijf je in

Pirate Pavilion

In de zomer van 2023 presenteert Be-Part, Platform voor actuele kunst een architecturaal paviljoen in Park Baron Casier. Het paviljoen wordt ontworpen door kunstenaar Nico Dockx en Voet Architectuur en functioneert als een open laboratorium. Het programma van het paviljoen sluit aan bij de missie van Be-Part. Als internationaal laboratorium voor de creatie en presentatie van hedendaagse kunst, kent het een belangrijke plaats en aandacht toe aan de raakvlakken en interacties met andere disciplines, om zo actuele kunst voor te stellen in al zijn diversiteit en het publiek te laten kennismaken met de recente ontwikkelingen en debatten in de kunstwereld.
Het paviljoen is ook een ontmoetingsplek waar kunstenaars en publiek met elkaar in dialoog gaan. In het paviljoen kunnen zowel projecten voor een breed publiek als spannende experimenten opgebouwd worden. Het kan een creatieve vrijplaats zijn voor discussie, panelgesprekken, artistieke ontmoetingen, …

Programma

Gedurende 6 weekends zal Nico Dockx verschillende evenementen in het paviljoen organiseren, dit telkens op zaterdag. Dit programma vormt een essentieel onderdeel van het concept van het paviljoen. Hierbij gaan we de samenwerking aan met externe organisaties. De activiteiten kunnen zowel een artistieke als maatschappelijke waarde hebben.

We stellen het paviljoen open voor invulling door verenigingen, scholen en andere geïnteresseerden op weekdagen en zondagen zowel overdag als ’s avonds. Ook samenwerkingen op zaterdag zijn mogelijk, mits we een aansluiting vinden bij een van de activiteiten die reeds op het programma staan.

Wat kan allemaal plaatsvinden in het paviljoen?

  •                 Concerten, dans-, theater-, filmvoorstellingen of repetities

  •                 Tijdelijke tentoonstellingen of presentaties

  •                 Allerhande workshops, openluchtschilderen,...

  •                 Lezingen, panelgesprekken, voorleesmomenten,...

  •                 Vergaderingen van je vereniging of een receptie, picknick

  •                 Sessies yoga, pilates, tai chi of andere sporten

  •                 Tweedehandsmarkt, ruilmarkt of kunstmarkt

  •                 Een les voor je klas (turnles, godsdienstles, ... )

 

Be-Part wil waar mogelijk logistieke ondersteuning bieden. Via de uitleendienst van de stad is er ook heel wat materiaal ter beschikking. Er kan indien nodig ook elektriciteit voorzien worden. Wil je graag iets organiseren in het Pirate Pavilion? Laat ons dan iets weten tegen 16 juni! Dit hoeft zeker nog geen concreet voorstel te zijn en we gaan hierover graag samen met jou in overleg. Vragen? Stuur een e-mail naar info@be-part.be

Inschrijven

schrijf je in