Reservaties bezoek Paradise Kortrijk 2021

Reserveer je bezoek aan de Triënnale Paradise Kortrijk via www.paradisekortrijk.be

Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Preview

Waregem Be-Part

Praktische info

Datum: 04 maart 2021
Tijdstip: 11u - 17u
Locatie: Be-Part Waregem

Westerlaan 17
8790 Waregem

Prijs: Gratis
Inschrijven: schrijf je in

Omdat er een bezoekersmaximum geldt, hebben we vaste bezoekmomenten gereserveerd. Inschrijven is verplicht. Kies een tijdsblok en respecteer het gekozen start- en einduur.

Reserveer t.e.m. donderdag 4 maart je tijdsblok via onderstaand inschrijvingsformulier.

Indien je graag de toespraak van schepen Pietro Iacopucci en artistiek coördinator Patrick Ronse bijwoont, kies dan voor het tijdsblok van 15u.

 De tentoonstelling Braeckman | Fieret | Kooiker | Štrba wil een zinvol gesprek tussen vier oeuvres op gang brengen. Elk van de vier kunstenaars gaat een dialoog aan met zijn of haar model. Vaak vanuit een andere invalshoek, met andere beweegredenen en een ander doel.
Annelies Štrba (°1947, Zug, CH) heeft decennialang het leven van haar familie gedocumenteerd in diverse reeksen, waaronder Shades of Time. Het is duidelijk dat zij een erg persoonlijke band met haar onderwerp heeft. Ook in het geval van Gerard Fieret (1924-2009, Den Haag) valt op dat hij een persoonlijke verstandhouding lijkt te hebben met zijn model. Hij gebruikte de camera om een intieme relatie te creëren.
Bij Dirk Braeckman (°1958, Eeklo) valt de tederheid op waarmee hij zijn modellen benadert. Vaak zie je enkel een schouder, een been of een rug. Het gezicht zit verborgen achter het haar; zelden kijkt het model recht in de lens. De menselijke figuur is vaak afwezig, maar heel dikwijls tref je in het werk de sporen van een menselijke aanwezigheid aan. Op vraag van Paul Kooiker (°1964, Rotterdam) neemt het model diverse poses aan, waarna de kunstenaar met zijn camera om het model heen draait alsof hij lichaamsstudies voor een schilderij of sculptuur maakt. Hij onderzoekt en objectiveert, en het resultaat oogt eerder sculpturaal. Wanneer Kooiker dieren fotografeert, zoals in de reeks The Rumour, ontstaat er echter een andere, intiemere band dan bij het fotograferen van mensen.

 

Wie deze tentoonstelling graag op een ander moment wil bezichtigen, kan van 7 maart tot en met 30 mei 2021 terecht in Be-Part Waregem. Reserveer uw bezoek via dit inschrijvingsformulier.

Inschrijven

schrijf je in