Reservaties bezoek Paradise Kortrijk 2021

Reserveer je bezoek aan de Triënnale Paradise Kortrijk via www.paradisekortrijk.be

Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Documentaire Foto & Copyright by G.P. Fieret (2009)

Waregem

Praktische info

Datum: 07 maart 2021 - 30 mei 2021
Tijdstip: 17u - 17u
Locatie: Waregem
Prijs: Gratis
Info en reservaties :

Wie de film wil bekijken, kan een e-mail sturen naar info@be-part.be en krijgt via deze weg een url en code opgestuurd om de film thuis te bekijken.

In kader van de tentoonstelling Braeckman Fieret Kooiker Štrba bieden Be-Part en Zeppers Film & TV de bezoekers van de tentoonstelling de mogelijkheid om de documentaire over het leven en werk van Gerard Petrus Fieret gratis te bekijken.

 Met zijn eigenzinnige, gruizige vrouwenportretten wist Gerard Petrus Fieret (1924-2009) in de late jaren zestig de hele gevestigde orde tegen zich in het harnas te jagen. In zijn door vele muizen bevolkte atelier fotografeerde hij behalve zijn modellen ook zichzelf, zijn poes en de duiven die daar met hem samenleefden. Zijn fotografisch oog laat zien hoe hij in de wereld stond: chaotisch, slordig, soms agressief, maar ook met veel humor en charme. Bij leven werd hij een bohemien genoemd omdat hij moeilijk in een hokje te plaatsen was. Hij was een volledig autonoom beeldend kunstenaar (fotograaf, tekenaar en dichter) die zich niets gelegen liet liggen aan de conventies van de fotografie of van het leven. Zijn fotografische werk heeft een unieke kwaliteit die heden ten dage wordt herkend door een groeiende groep liefhebbers, verzamelaars en musea. Zijn internationale doorbraak gaat gepaard met sterk stijgende prijzen waar Gerard Fieret zelf overigens niet beter van werd.

 De documentaire Foto & Copyright by G.P. Fieret werd geregisseerd door Frank van den Engel. Frank van den Engel startte in 1997 het onafhankelijk documentaire productiebedrijf Zeppers Film & TV. Foto & Copyright by G.P. Fieret werd genomineerd voor een Gouden Kalf in 2009.

Foto & Copyright by G.P. Fieret

Door Zeppers Film & TV